Suuret Pohjalaiset Kotoutumispäivät

SAVE THE DATES!

23–24.10.2018, Academill/Åbo Akademi, Rantakatu 2, Vaasa

Mitä kotoutumisella ja osallisuudella ymmärretään? Aiheesta keskustellaan usein ja ilmiö ymmärretään monitasoisesti ja – sisältöisesti. Suurten pohjalaisten kotoutumispäivien aikana sinulla on mahdollisuus kuunnella ja keskustella alan asiantuntijoiden kanssa reflektoiden kysymystä teorian, käytännön ja kokemustiedon valossa.  Päivät järjestetään Hyvä alku Pohjanmaalla- ja Stig In! Astu sisään! Come In! – hankkeiden yhteistyönä. Hankkeita rahoittaa ESR, AMIF ja Svenska Kulturfonden.

Tervetuloa!

Tästä voit ilmoittautua: LINKKI

Päivien ohjelmassa mm:

Dr. Alison Strang, Queen Margaret University, Edinburgh.

Alison Strangilla on psykologina lähes 20 vuoden kokemus soveltavasta tutkimuksesta mm. humanitääristen kriisien psykososiaalisista yksilö- ja yhteisötasoisista hyvinvointivaikutuksista. Tämän lisäksi hän on työskennellyt kotouttamisen ohjelma- ja käytäntötasolla ja kollegansa A. Agerin kanssa hän on kehittänyt kotoutumisen käsitteellisen viitekehyksen. Viitekehys tunnistaa ja tekee näkyväksi kotoutumisen kompleksisuuden.   Mallia on käytetty laajasti tutkimuksen, päätöksenteon ja käytännön työkaluna eri puolella maailmaa jo kymmenen vuoden ajan.

Suurilla pohjalaisilla kotoutumispäivillä Alison Strang avaa ensimmäisenä päivänä kotoutumisen käsitteellisen viitekehyksen. Toisena seminaaripäivänä hän käsittelee tutkimustaan sosiaalisten kontaktien merkityksestä pakolaisten psyykkiseen terveyteen.

Erikoistutkija, VTT Pasi Saukkonen, Helsingin kaupungin tietokeskus,

Politikan tutkija Pasi Saukkonen työskentelee tietokeskuksessa kaupunkitutkimuksen osastolla, maahanmuuttoasioiden vastuualueella. Hänen pitkä tutkijauransa on keskittynyt mm. Suomen poliittiseen järjestelmään, kansalliseen identiteettiin, monikulttuurisuuteen ja kotouttamiseen. Hän on myös tehnyt laajamittaista indikaattorityötä kotouttamisen saralla.

Fanna Ndow Norrby, Ruotsi

Svart kvinna: gemenskapsbyggande aktivism i sociala medier

Fanna Ndow Norrby on toimittaja ja kirjailija. Hän sai toimittamastaan kirjasta ”Svart kvinna” (Musta nainen) Vuoden tiedottajapalkinnon v 2016:

I mars 2014 startade Fanna Ndow Norrby instagramkontot @SvartKvinna för att belysa den rasism och sexism som drabbar svenska svarta kvinnor. Gensvaret blev massivt, på en dag fick kontot 10 000 följare på instagram. I antologin Svart kvinna (Natur och Kultur) har hon samlat hundratals vittnesmål tillsammans med längre analyserande texter av en rad tongivande skribenter. Eftermiddagens keynote kommer har sin utgångspunkt i att skapa en gemensam övertygelse om att en inte är ensam i upplevelsen av att utsättas för strukturellt skapade mikroaggressioner.

Sanna Sjöswärd

Palkittu ruotsalainen valokuvaaja ja toimittaja Sanna Sjöswärd syntyi 1973 Teheranissa. Vuonna 1995 hän julkaisi oma elämänkertansa ”Min mamma är en persisk prinsessa”. Sanna luennoi eri ihmiskohtaloista sanoin ja kuvin: ”Valokuva ei ole totuus, vaan se on monta näkökulmaa. Valokuva heijastaa aikaa jota elämme ja joskus se voi polttaa kohtaamamme vangitun hetken. Vastauksen saaminen ei aina ole tärkeää. Ehkä kysymyksemme ovat tärkeimpiä. On merkittävää kertoa tarina, ja juuri siitä, arjen pienestä tarinasta syntyy valokuvan polttava piste. Haluan, että ihminen koskettaa inhimillisyyttä, on tärkeää voida koskea ja olla tosi ja aito ihmisellisessä kerronnassa.”

sosiaali_SWE havkraftEU_2014_2020_rgb

SKFAMIF_sv_v_jpg