Kom med och utbilda dig till ledare inom MindSpring!

Den 3-6 september kl.09.00-16.00 ordnar vi en utbildning för ledare inom metoden MindSpring. Utbildningen äger rum vid den anrika, nyrenoverade Holmsgården vid Norrvalla, Vörå. Utbildningen arrangeras av projektet Stig in2, Astu sisään2, Come in2 och är därför avgiftsfri för deltagarna.

Logi ordnas enligt behov vid Hotell Norrvalla. Hotellet erbjuder ett välutrustat gym inomhus, inomhuspool, bastu och utegym. Det finns även möjlighet för olika kvällsaktiviteter i en fantastisk miljö nära en grön och skön natur som är gjord för joggning eller promenader.

Utbildare är Tove Madsen och Jette Thulin, MindSpring, Dansk flyktinghjälp. Utbildningen tolkas från danska till svenska.

Vad är metoden MindSpring?
MindSpring är en peer-to-peer metod som genom diskussion i grupp ska stöda och hjälpa migranter och flyktingar att tillsammans med andra med liknande erfarenheter diskutera frågor som är aktuella då man lever i det nya landet. Målsättningen är att stöda familjerna genom att stöda föräldrarna i att fostra sina barn

Vad krävs av dig som MindSpring-ledare?
För att utbildas till MindSpring-ledare bör du ha erfarenhet av att vara flykting, att komma till nytt land och ha genomgått integrerings-processen. Du behöver också ha ett intresse att hjälpa andra att komma till rätta i en annan omgivning och miljö. För att delta i utbildningen behöver du kunna svenska.

Vad ingår i ledarutbildningen?
Ledarutbildningen består av föreläsningar och övningar som ingår i MindSpring. Bland annat övningar i att leda en grupp, att föreläsa, leda övningar och reflektioner. Under hela kursen får du stöd, hjälp och råd. Utbildningen till ledare ger också möjlighet till reflektion kring den egna integrationsprocessen.

Välkommen med på ett lärorikt veckoslut tillsammans med oss!

Förfrågningar till: Processansvarig Anna Pensar-Kuivamäki, anna.pensar-kuivamaki@folkhalsan.fi, tfn 050 577 2548

Anmälan kan göras direkt i länken: https://crm.abo.fi/Events/1058/Apply

Flyer för utbildningen: Flyer Mindspring-utbildning 3-6.9.2021

Text: Anna Pensar-Kuivamäki & Linda Ahlbäck


Lämna ett svar