Efter månader av förberedelser ser vi fram emot projektets första konferens! Fredagen den 22 januari inleder vi arbetet i våra tre utvecklingsprocesser med att få lyssna till inbjudna sakkunniga.

Vi är stolta över att få presentera våra tre talare: traumapsykolog Frida Johansson Metso från Sverige som kommer att prata om barns reaktioner på svåra händelser och hur vi som vuxna och professionella kan stöda dem. Konsulent Tove Madsen, Dansk Flyktinghjälp, who will introduce us in the peer-to-peer tool MindSpring and how it is used in Denmark. Also, Associate Professor Emmanuel Acquah, Åbo Akademi, who helps us identify and understand systemic injustices with the aim of taking a step further to finding solutions to challenges connected to these.

Liksom mycket annat som idag arrangeras såväl nationellt som internationellt, genomförs också vår konferens on-line. Eftersom projektet trots allt pågår tills 31.7.2022 hyser vi ändå hopp om att få träffas fysiskt här framöver. Även om det är fint att vi i tider som dessa har många möjligheter och olika digitala verktyg att använda oss av, går ändå ingenting upp mot att få träffas öga mot öga!

Flera av er kommer vi att möta nästa vecka. Er andra tipsar vi om att när arbetet i utvecklingsprocesserna tar fart börjar vi publicera material från konferensen och processerna här på hemsidan.

En god fortsättning på arbetsveckan till er!

hälsar

Linda Ahlbäck


Lämna ett svar